Kaikki LuinSpa-pyyhkeet on valmistettu 100% puuvillasta. Puuvilla tuotetaan Turkissa ja valmistetaan Denizlin alueella, joka on maailmanlaajuisesti tunnettu erittäin laadukkaista puuvillatuotteistaan. Pyyhkeemme valmistetaan erityispitkästä kuidusta, joka käsitellään ns. Low twist -tekniikalla, jolla puuvillasta tehdään erityisen pehmeää ja imukykyistä.

 

Mikä puuvillapyyhkeiden laadussa on olennaista?

– Pyyhkeen paino (yleensä ilmoitettuna grammaa per neliömetri eli gr/m2 tai gsm) on tunnetuin pyyhkeen laatua ja myös hintaa selittävä tekijä. Yleisesti voi sanoa: mitä suurempi gsm, sitä paremman laatuinen pyyhe. On kuitenkin hyvä tietää, että pyyhkeen paino tai paksuus ei yksiselitteisesti ratkaise pyyhkeen laatua, vaan itse puuvillakuidun laatu sekä tapa, jolla pyyhekangas on valmistettu vaikuttavat pyyhkeen laatuun merkittävästi.

Mikä tekee LuinSpan pyyhkeistä erityisen muhkeita ja pehmeitä mutta silti kevyen oloisia?

Puuvillan laatu. LuinSpan pyyhkeiden puuvilla on kasvanut Turkissa ihanteellisissa kasvuolosuhteissa. Lisäksi pyyhkeidemme valmistuksessa on käytetty ainoastaan korkealaatuisia ja pidempiä puuvillakuituja. Vaatimus korkealaatuiseen kuituun tulee myös valmistustavasta.

Pyyhkeen valmistus. LuinSpan pyyhkeet valmistetaan Turkin Denizlin alueella, jolla on pitkä historia puuvilla/tekstiiliteollisuudessa ja erityisesti kodintekstiilien valmistuksessa. LuinSpan pyyhkeet ja niihin käytetty kangas kudotaan mittatilaustyönä asiakkaitamme varten. Pyyhekankaamme kudonnassa puuvillakuidun kiertyminen on estetty erityisellä aineella ja tuotantoprosessilla. Näin ollen kuitu jää suoraksi ja ontoksi sisältä. Tämä ns. Low twist -tekniikka tekee kankaasta erityisen imukykyisen ja toisaalta myös nopeasti kuivuvan.

Lopputuloksena mieletön muhkeus ja keveys samanaikaisesti. Low twist -tekniikalla tehtyjen pyyhkeidemme paino on 550 gsm, mikä vastaa imukyvyltään vastaavan puuvillalaadun, mutta normaalilla prosessilla tehtyä 700 gsm:n pyyhettä. Puuvillamme on laadukkaampaa, mutta sitä on käytetty ns. tavallista pyyhettä vähemmän. Näin pyyhkeemme on ihanan muhkea ja pehmeä, mutta silti kevyt ja nopeasti kuivuva. Kylpytakkiemme gsm on hieman pyyhkeitämme pienempi (480), jotta kylpytakki tuntuisi ihanan kevyeltä päällä.

Miksi pyyhkeemme ovat myös ekologinen ja turvallinen valinta?

– Low twist –menetelmällä tehdyt pyyhkeemme ovat ekologinen valinta, koska niiden valmistuksessa käytetyn puuvillan määrä on pienempi kuin tavallisissa pyyhkeissä. Lisäksi pyyhkeemme kuivuvat nopeasti ja kestävät käytössä pitkään.

– Valmistajallamme on Ökö-Tex-sertifikaatti eli pyyhkeidemme valmistuksessa ei ole käytetty ihmisille tai ympäristölle vaarallisia aineita.